Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
REZSI A FA ALATt
  2012-12-23 20:29:59, vasárnap
 
  REZSI A FA ALATT

Itt a karácsony, ennek alkalmából Szeretett Vezetőnk úgy érezte, hogy kell a karácsonyfa alá valami becses ajándékot tenni a nemzet gyengeelméjű tagjainak és a gazdagoknak is, ezért hát becsomagolt egy időzített bombát csokimázzal bevonva, hadd nyalogassa róla a csokit a szerencsétlenje, míg csak a sunyin ketyegő jószág fel nem robban.
Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, amely szerint januártól 10 százalékkal csökken a lakosság számára a távhő, a villamos energia és a földgáz ára.
Szeretem ezeket a rendeleteket, mert olyan területen csinálnak ismét káoszt, melyen egyszer már a szocialisták - vért izzadva és elkönyvelve a belőle fakadó politikai veszteséget - rendet tettek.
Ezennel hát döngő léptekkel visszamasíroztunk a ,,lassan mondom, hogy Orbán Viktor is értse: nem lesz gázáremelés" korába, jóllehet bármennyire is szépen, tagoltan artikulálta anno a mondatot Lendvai Ildikó, mégis lett - igaz, csak valamivel később.
Drágán fizettünk azért, hogy megtanulhassuk: az energia-árak eltérítése a világpiaci áraktól hosszabb távon elképzelhetetlen, emellett rohadt kártékony dolog is.
Persze a Mi Büszkeségünk számára nem lehetetlen semmi, csak pattint egyet az ujjával, és hipp-hopp: nemzetünk virágba borul, az ő feje felett pedig elkezd fényleni a glória, még sokkal fényesebben, mint eddig, ami nem is csoda, hiszen a dicsfény üzemeltetéséhez igénybevett energia ára is csökken tíz százalékkal.
Azt mondja a Tündökletes azzal a pici szájával melyet Girosznak hívunk mindközönségesen, hogy a szolgáltatóknak kell viselniük a terheket, azokat nem háríthatják át.
Na, addig álljon féllábon, és ne vegyen közben levegőt...
Hozzátette azt is, hogy a szektor 1995-ös privatizációjában részt vevő cégek az elmúlt 17 esztendőben évente átlagosan húszszázalékos nyereségre tettek szert, így a befektetés már 3,5-szer megtérült nekik.
Hogy azóta mennyit fektettek be nálunk, azt elfelejtette mondani.
A duma marha jól hangzik, csak engem az ilyen odalökött számok hallatán mindig kiver a víz, merthogy nemigen derül ebből ki pontosan, hogy ez a húsz százalék minek a húsz százaléka, adózás előtt vagy adózás után ennyi, másrészt meg, hogy ez akkor most sok vagy kevés, viszonyítva a nemzetközi példákhoz.
Az se nagyon tetszik, hogy a kormány a szociális kérdéseket nem az adózás vagy a szociális ellátórendszer keretében kívánja rendezni, hanem a fogyasztói árak szabályozásával véli elérni a kívánt célt.
Ne legyen már minden hónapban dühös Anikó és ne hajtogassa a számla láttán, hogy ez rablás - akasztott ember házában nem illik kötelet, rablóéknál nem illik rablást emlegetni!
Volt itt egyszer egy vezetője ennek az országnak, aki egyszer azt találta mondani, hogy mindent a nevén kell nevezni, a kromplileves legyen kromplileves, elvtársak - és ezt nagyon jól mondta, még akkor is, ha még az ÉS főszerkesztője sem értette meg a mondatocska tartalmát, pedighát neki sokkal több esze van, mint a magyar gazdaság aktuális irányítóinak.
A szociális problémákat ugyanis az e célra szolgáló intézményrendszeren belül illene kezelni, a fogyasztói árakat meg ettől teljesen függetlenül, a beszerzési árak függvényében.
Hogy a Mi Szemünkfénye soknak tartja az éves húsz százalékos nyereséget, az magánvéleménye kellene, hogy maradjon, az viszont mindannyiunk ügye, hogy ha valaminek az ára elszakad a világpiaci áraktól, akkor az előbb-utóbb ránk fog visszaütni, és ez a visszaütés lehet akár kiütés is egy szerencsétlenebb esetben.
Emellett az energiaárak miatt nagy szemforgatással előadott aggodalom ezen remek megoldása már megint valahogy úgy sikerült, hogy a gazdagok nyernek rajta.
Ha Évike néninek van egy kis villany és még kisebb gázszámlácskája a faluszéli házikóban - legyen, mondjuk ötezer forint a villany-gáz havonta, - akkor az kap ajándékba évente hatezer forintot.
Ebből elvisz vagy négyezret az infláció, egyet majd a gáz fűtőértékének csökkenése, kettőt meg az újonnan bevezetésre kerülő mérőhitelesítési, kapcsolóbillegetészeti, gáztekerészeti vagy valami más névre elkeresztelt új költség
Már, ha a tíz százalék tíz százalék lesz, mert azt nem olvastam, hogy ez a tíz százalék a számla bruttó végösszegéből kerül elengedésre, az majd csak januárban derül ki, de addigra már hálás népünk karácsonyfáját felékesítettük az energia-áremelés szaloncukorkájával, az esetleges csalódást meg majd januárban lekommunikáljuk, ugye.
Gírosz pofáján a bőrért meg nem kár, telik a hálapénzéből akár még a feje kicserélésére is - a mostani úgyis elég randa...
Ellenben a Vezér portáján a Cinege utcában a gázszámla kicsit több, mint Évike néninek a faluszélen, Alcsúton se sokkal kevesebb - mondjuk, azért fussa rá, ahogy mondani szokták - ebből ő egy évben megtakaríthat minimum félmilliócskát, jó lesz majd a Nemzet Traktoristájának tűpénzre.
Hiába, - kinek vagyon, annak nagyon - mondja a népi bölcsesség.
És persze még majd az energiaszolgáltatók elmaradt fejlesztéseinek árát is nekünk kell megfizetni, mert a hálózatok nem az örökkévalóságnak épülnek, a berendezések pedig elavulnak sajnos.
Az egész cirkusz árát mindahányan fizetni fogjuk, hiszen az állam bevételkiesését valamivel kompenzálni kell, márpedig lesz bevételkiesés bővesen.
Lesz egyszer egy ÁFA-kiesés, lesz azután nyereségadó-kiesés - ezeket mind pótolni kell, mert azt sem láttam, hogy a költségvetésben ezek kompenzálására beállítottak volna valamilyen érdemi kiadáscsökkentést.
Abban azért nem hiszek, hogy ezek ne tudnának kitalálni új sanyargatásokat a legszegényebbeknek - legfeljebb majd kiderül, hogy meg lehet élni havi tizenötezerből is...
Akik egyébként így - indirekt módon - hozzájárulnak ahhoz, hogy amikor Gazdagék grilljében sül a liba, az szép, egyenletesen pirosbarna legyen, ne olyan hóka, mint a farhát, melyet a Lázár-skála alján tanyázók esznek majd ünnepi ebédre, jobb esetben uszadékfán melegítve.
Ez a rendelet tipikus fürdőmedence-rendelet, a fűtött fürdőmedencék tulajdonosait támogatja.
Ha az Úr lenéz a földre és elnézegeti teremtményeit, zokogni fog.
Mindenki vigyázzon, akinek nincs fűtött járdája és kocsifelhajtója, fenékre ne essen.
Jeges, hideg eső várható...

:O)))

http://www.pupublogja.hu/2012/12/rezsi-fa-alatt.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: mérőhitelesítési, szerencsétlenebb, mindközönségesen, örökkévalóságnak, elképzelhetetlen, traktoristájának, üzemeltetéséhez, szabályozásával, szerencsétlenje, költségvetésben, szemforgatással, kocsifelhajtója, szolgáltatóknak, sanyargatásokat, fejlesztéseinek, bevételkiesését, lekommunikáljuk, gázszámlácskája, félmilliócskát, magánvéleménye, főszerkesztője, tizenötezerből, kompenzálására, megtanulhassuk, felékesítettük, karácsonyfáját, gáztekerészeti, húszszázalékos, ellátórendszer, bevételkiesés, kicserélésére, teremtményeit, hozzájárulnak, megtakaríthat, fürdőmedencék, fűtőértékének, nemzet gyengeelméjű, időzített bombát, sunyin ketyegő, lakosság számára, villamos energia, belőle fakadó, mondatot Lendvai, energia-árak eltérítése, világpiaci áraktól, dicsfény üzemeltetéséhez, pici szájával, szolgáltatóknak kell, szektor 1995-ös, duma marha, ilyen odalökött, húsz százalék, REZSI FA ALATt, REZSI FA ALATT, Szeretett Vezetőnk, Magyar Közlönyben, Orbán Viktor, Lendvai Ildikó, Nemzet Traktoristájának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálkozni kell ahhoz,  Paul David Tripp Április 26  Beney Zsuzsa - Tavasz  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Egyszerűen  A könnyek összegyűjtése  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Beney Zsuzsa - Álom  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A lelki élet nem arról szól, ....  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Emberként automatikusan értéke...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Ez a jó az alvásban.  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Esti kép  Semmit ne higgy el  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Becsüld meg azt amid van,...  Gaál Viktor gondolata  Ázzal aki csak szép  Szent György napi hiedelmek, s...  Semmit ne higgy el  Az elfogadásnak...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa - Álom 
Bejegyzés Címkék
nemzet gyengeelméjű, időzített bombát, sunyin ketyegő, lakosság számára, villamos energia, belőle fakadó, mondatot Lendvai, energia-árak eltérítése, világpiaci áraktól, dicsfény üzemeltetéséhez, pici szájával, szolgáltatóknak kell, szektor 1995-ös, duma marha, ilyen odalökött, húsz százalék, húsz százaléka, nemzetközi példákhoz, szociális kérdéseket, adózás vagy, szociális ellátórendszer, fogyasztói árak, kívánt célt, számla láttán, vezetője ennek, nevén kell, kromplileves legyen, mondatocska tartalmát, magyar gazdaság, szociális problémákat, fogyasztói árakat, beszerzési árak, éves húsz, magánvéleménye kellene, viszont mindannyiunk, előbb-utóbb ránk, visszaütés lehet, szerencsétlenebb esetben, energiaárak miatt, gazdagok nyernek, faluszéli házikóban, villany-gáz havonta, újonnan bevezetésre, számla bruttó, majd csak, esetleges csalódást, hálapénzéből akár, feje kicserélésére, mostani úgyis, gázszámla kicsit, évben megtakaríthat, népi bölcsesség, örökkévalóságnak épülnek, berendezések pedig, egész cirkusz, állam bevételkiesését, költségvetésben ezek, rendelet tipikus, fűtött fürdőmedencék, mérőhitelesítési, szerencsétlenebb, mindközönségesen, örökkévalóságnak, elképzelhetetlen, traktoristájának, üzemeltetéséhez, szabályozásával, szerencsétlenje, költségvetésben, szemforgatással, kocsifelhajtója, szolgáltatóknak, sanyargatásokat, fejlesztéseinek, bevételkiesését, lekommunikáljuk, gázszámlácskája, félmilliócskát, magánvéleménye, főszerkesztője, tizenötezerből, kompenzálására, megtanulhassuk, felékesítettük, karácsonyfáját, gáztekerészeti, húszszázalékos, ellátórendszer, bevételkiesés, kicserélésére, teremtményeit, hozzájárulnak, megtakaríthat, fürdőmedencék, fűtőértékének, tulajdonosait, végösszegéből, berendezések, irányítóinak, szocialisták, egyenletesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.